E.G.O. Grubu: Dünya çapında faaliyet gösteren, bölgesel kökenli bir teknoloji şirketi.

Merkezi Oberderdingen şehrinde bulunan E.G.O. şirketi, ev aletleri üreticileri için dünya çapında lider tedarikçi olarak bilinmektedir.

Karl Fischer tarafından 80 yılı aşkın süre önce, ilk seri üretime uygun elektrikli ısı plakası buluşuyla bu gelişmenin temel taşı atıldı. Fisher bu ürünle sadece yemek pişirmede devrim yaratıp yemek pişirmeyi kolaylaştırmadı, aynı zamanda bugüne kadar sektörün önemli yenilik liderlerinden biri olan bir şirketin temelini de oluşturdu.

Şirket günümüzde ocak ve fırın, çamaşır makinesi, kurutma makinesi ve bulaşık makinesi için gerekli olan tüm kumanda elemanlarını sağlıyor. Ev aletler için ürünlerin yanı sıra, E.G.O. restorancılık ve profesyonel çamaşır bakımı için bileşenler, sistemler ve teknolojiler, ve ayrıca tıp ve bina tekniği veya otomotiv endüstrisi için karmaşık bileşenler de tedarik ediyor.

Yurtiçinde ve yurtdışında sistematik genişleme ve çok sayıda önemli yenilikler sayesinde E.G.O. Grubu sonunda bugün bulunduğu konuma geldi:  Dünyada kabul görmüş bir şirket.

E.G.O. bugün 16 ülkede 18 noktada üretim ve satış şirketleriyle temsil ediliyor. Şirket yaklaşık 6.000 çalışanıyla 2017 yılında 609 milyar avrodan ciro elde etti.

Olabilecek en yüksek standardı sağlamak, müşteri isteklerine cevap vermek ve pazardaki değişimlere hızlı tepki göstermek ve ilgi duymak, söz konusu müşterinin ve ülkenin özel gereksinimlerine ve kültürlerine uyum sağlamaya yönelik ilgimizi ve genel bakış açımızı yansıtmaktadır. Bu süreç henüz temelde, yani çalışanda başlamaktadır. Ve şirket kendini bir ekip olarak gördüğü için, E.G.O. şirket politikasında çalışan son derece büyük öneme sahiptir. Kendi sorumluluğunda faaliyet göstermeyi desteklemek için görevler ve karar yetkinlikleri bilerek çalışanlara aktarılmaktadır. Bu sayede herkese şirketin geleceğini şekillendirmede katkıda bulunma şansı tanınmaktadır.

E.G.O. sadece çokuluslu faaliyet gösteren bir şirket olmakla yetinmez, aynı zamanda kendini dünyanın bir parçası olarak görür. Bu nedenle şirket şimdiden geleceği düşünmekte ve çevrenin korunması konusuna yoğun ağırlık vermektedir.

Çevre koruması şirketin yönetiminde sistematik olarak yerleşiktir ve ekolojik kriterler, geliştirme ve teknoloji merkezi binasının eklenmesi gibi,  tüm günlük çalışmalarda ve şirket siyasetine ilişkin kararlarda dikkate alınmaktadır. Burada çevre henüz planlama sırasında dikkate alınmıştır. Bunların arasında örneğin yeni bina çatısının yeşillendirilmesi, özel bir ısı yalıtımı ve odaların aydınlatmasını sensörlerle ayarlayan bilgisayar destekli bir tesisat yer almaktadır.

Basın

Christine Metz